torsdag 30 april 2009

Järladagen








Det har skurats och fejats både i klassrum och ute på skolgården. Därefter har det varit rena rama "GrönaLund" med ansiktsmålning, bandygolf, allsång, hinderbana och massage, för att bara nämna några av alla aktiviteter som eleverna hade att välja på.

Skivinspelningsdag 2



Julstämningen var väl inte på topp, däremot var arbetskocentrationen det. Fantastiska elever! Så här såg det ut i pauserna.

tisdag 28 april 2009

Vinnare


För ett par veckor sedan deltog klassen i en fototävling på temat Vänskap - en tävling som vi vunnit tredje pris i! Det blir ett biokalas för hela klassen - flertalet elever tycker att vi absolut ska gå på en 11-års-film, medan jag ställer mig tveksam till det. Många elever har ännu inte fyllt 11. Vad tycker ni föräldrar? Att vänta tills alla fyllt år har vi nog inte tålamod till...

måndag 27 april 2009

Tappra sångfåglar

Ute sken solen, i bastuvärmen i Nacka Aula kämpade elever med Staffansvisa och Luciasång. Det var kadaverdisciplin som gällde, minsta strumpförflyttning hördes alltför väl. Strumpförflyttningar gör sig inte så bra på skiva med julsånger... Tappra sångarhjältar är nog trötta ikväll!

fredag 24 april 2009

Utflykt till Boda




Efter en timmes bussresa kom vi äntligen fram till Boda by, där E bor. Vilken lång skolresa E har - varje dag. Dagen bestod av Strålade sol, fika, tårta, studsmatta, vass-strån och marshmallows. Vet inte om det riktigt var dagens höjdpunkt, men ialla fall var det dagens Händelse, när O fastnade med benet i staketet. Många tankar om motorsågar och brandkårsutryckning hann rinna förbi innan O lyckades krångla sig loss!













onsdag 22 april 2009

Tack!


Internationell stämning har spridits på skolan under förmiddagen. Vi har tagit del av inspirationsbilder med musik från Indien, indisk dans, och inblick i andra länders språk.

fredag 17 april 2009

vinklat

Blivande pedagog Camilla genomför en serie mattelektioner i klassen på temat vinklar. Eleverna tillverkade varsin "rät-vinkel-mätare", och gick på vinkeljakt. Fortsättning följer!

onsdag 15 april 2009

Fri luft

Simhopp, klättring, fäkting och militärhinderbana var några av de aktiviteter eleverna ägnat dagen åt. Så här såg det ut idag vid Karlberg!

tisdag 14 april 2009

Tillbaka till vardagen


Någon 100%-ig arbetsro har det inte varit i klassen dagen efter lovet, men en hel del har vi ändå hunnit. T.ex. satt upp reklamplakat till klassens disco nästa fredag.

fredag 3 april 2009

Rättning i ledet

I det härliga vårvädret passade vi på att kura in oss i Cosmonovas "grotta" för att uppleva Amasonas nästan på riktigt. Häftig upplevelse! Vikten av att hålla ihop gruppen, och hålla sig till sin plats i ledet behöver vi öva efter påsklovet. Det känns lite töntigt att gå på led när man är "stor", men för att vi ska kunna transportera oss snabbt och säkert måste alla "rätta in sig i ledet" - bokstavligen! Tack till mamma A som höll ordning på svansen!

onsdag 1 april 2009

tillbaka till medeltiden




Idag har eleverna redovisat sina Medeltidsanteckningar i tvärgrupper, blandat elever från alla fyra fyror. Anteckningar de förde under Medeltidsmuséets besök i förra veckan. Nu är vi alla uppdaterade på Medeltida mat, kärlek, skola och kläder! Det var riktigt läckert att se hur alla tog sin uppgift att återberätta på så stort allvar.