tisdag 21 december 2010

Världens bästa födelsedag




och Julavslutning. Uppåtpuffar, choklad, champagne, tårta, antirynkkräm och skönsång från 100 st 12-åringar. Vad mer kan en pedagog (och numera 40-åring) önska sig?
Tack alla fantastiska elever och föräldrar, GOD JUL!

måndag 20 december 2010

När det lider mot Jullov





Julpyssel tillsammans med fadderbarnen i FA-klassen. Fina julkort och julfika!

torsdag 16 december 2010

6D´s julwiki


Välkommen att öppna luckorna i vår julwiki! Den finns i vårt klassrum på Skolportalen, i "klassens wiki". Här kan du läsa om allt från recept på julgodis, intervju med skolans rektor Henrik till funderingar om Jultomten finns på riktigt. Samt några stämningsfulla julberättelser och roliga julserier. Allt i en härlig julröra! God Jul önskar 6D!

tisdag 14 december 2010

Slajm på Nobel

Som final på vårt temaarbete om Nobel besökte vi idag Nobelmuseet. Efter en föreläsning om vem Nobel var och Nobelpriset i stort gick vi ned i laboratoriekällaren och tog på oss vita labbrockar. Dagens höjdpunkt var egentillverkat slajm av borax och PVA. Matsäckslunch intogs i Storkyrkans replokal, därefter hägrade Stockholms äldsta julmarknad, alldeles utanför museet. Kallt var det!













måndag 13 december 2010

Lussa på Vasa

Superproffsiga elever tjänar en hacka till klasskassan med skönsjungande luciatåg på Vasamuseet. Efteråt bjöds vi på stans godaste (?) lussebullar. En blåsorkester bildades snabbt med olika mycket urdruckna julmustflaskor som instrument!





fredag 10 december 2010

Till Alfred Nobels minne


hölls en Nobellunch idag i Järla skolas matsal. Vita dukar, linneservetter (eller nåja, pappersservetter var det nog) och ljuskandelabrar förhöjde stämningen när eleverna artigt konverserade sina bordsgrannar. Allt som allt en rätt lyckad tillställning, trots att maten tog slut och dansen efteråt byttes mot NO-lektion.

torsdag 9 december 2010

Bilder och rep

Genrepet är nu avslutat, ikväll gäller det! Lyckans alla oss som får njuta konserten!



Såna här fina bilder målade vi härom dagen!

torsdag 2 december 2010

MVG i omdöme

Det värmer att höra vikarie Ingela (vår specialpedagog) efter mina två sjukdagar hälsa välkommen tillbaka med orden " Vilken fantastisk klass 6D är, vilka gulliga elever. De har jobbat otroligt bra!"