fredag 16 april 2010

Tur för skolan att den är obligatorisk!

Titeln på den friskt provocerande föreläsning jag, H och K lyssnade till i tisdags kväll. Varför gör eleverna som jag säker? Av rent genuint intresse, eller för att vara snälla mot mig? Vilka kunskaper är önskvärda i dagens/morgondagens skola? Kemiska grundämnen, multiplicera bråk, kunskaper lätta att mäta i Nationella (och internationella) prov? Eller är det något helt annat vi behöver lägga barnens tid i skolan på? Jag sitter inte inne på facit, men helt klart tycker jag att skolan (och jag, självklart) bör lyfta näsan längre än det fyrkantiga "mattenososvenska-ämnes-träsket". Ber att få återkomma när jag blivit klokare.

2 kommentarer:

Amber sa...

Haha, då återkommer du aldrig! Ta det inte personligt! Man blir inte så mycket klokare, även om man lär sig en hel del. Det är ständigt nya utmaningar i ens yrke och sinne - tack och lov. Och ju mer man lär sig desto mer inser man att det finns oändliga mängder mer att lära sig. Så man har nog att göra till döddagar. :-)

Tove W sa...

Sån tur att du är så klok!Okej då, jag återkommer INTE i ärendet. Däremot kanhända gör jag något mer spännande än matte-svenska-no-so-skolämnes-bundet med eleverna inom en snar framtid!